Nieuws

Financieel Nieuws

 • De Groof vanaf 2017 meer de grens over

  Veldhoven, 9 januari 2017

  De Groof accountants en adviseurs uit Veldhoven is toegetreden tot Russell Bedford International. Dit is een wereldwijd samenwerkingsverband van onafhankelijke en professionele accountants en belastingadviseurs. De Groof is toegetreden als de exclusieve partner voor Zuid-Nederland.

  Bewuste keuze
  Steeds meer klanten van De Groof opereren in het buitenland. Om hen ook dan van kwalitatief goed advies te kunnen voorzien, is De Groof op zoek gegaan naar een internationaal netwerk. Er is bewust gekozen voor Russell Bedford. Het is een groot netwerk met 600 partners, actief in 100 landen. Alle partners werken ook voor grotere bedrijven in het MKB, net als De Groof zelf. Bovendien waarborgt een strenge screening de kwaliteit. Klantdossiers en systemen ondergaan een inhoudelijke toets en er vindt een compliance check plaats, voordat een accountantskantoor kan toetreden.  In vervolg op de internationale aansluiting wordt ook De Groof audit en assurance geïntroduceerd, waarmee nadrukkelijk de dienstverlening aan (internationale) controleplichtige klanten een gezicht krijgt.

  Zekerheid voor klanten
  Leo van der Zandt, partner en belastingadviseur van het kantoor, is zeer te spreken over het netwerk. “Met name voor onze controleklanten is het van toegevoegde waarde. Als wij deze klanten voorzien van accountantsdiensten of van internationaal fiscaal advies, dan willen we er zeker van zijn dat dit goed gebeurt. En klanten willen we in beeld brengen, mocht dat nodig zijn. Voor startups en innoverende bedrijven is het netwerk ook interessant. Met de kennis binnen Russell Bedford kunnen wij hen nog beter adviseren bij hun verkenning van de buitenlandse mogelijkheden.”

  Persoonlijk contact
  De eerste ervaringen zijn positief. Chantal van Bussel, registeraccountant en manager audit en assurance, vertelt hierover: “Laatst twijfelde een klant om een vestiging te openen in Roemenië. De lokale partner daar toonde ons de grote fiscale voordelen, waarna de knoop snel was doorgehakt.” Om de uitwisseling van kennis en expertise te optimaliseren, organiseert Russell Bedford bijeenkomsten voor haar partners. “Een uitstekende gelegenheid om elkaar ook in persoon te ontmoeten. Zeker met de partners in Duitsland en België gaan we veelvuldig contact hebben”, aldus Van Bussel.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Meer weten? Kijk op www.degroof.nl of bel/mail Marcel van den Bergh RA

  (+31 6 52052311 of +31 40 2545555

  * m.vandenbergh@degroof.nl

   

 • ← Terug